Σελίδες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Israelman επιμένει να εκτοξεύει κατηγορίες, αποτέλεσμα της προπαγάνδας που έχει και ο ίδιος υποστεί. Χωρίς εμπάθειες και δείγματα ρατσισμού, οφείλουμε ως Έλληνες σκεπτόμενοι, άσχετα με την ιδεολογική μας τοποθέτηση, να αντιδρούμε πάντα σε τέτοιες συκοφαντίες.

Δεν είμαστε ούτε Τουρκοφάγοι, ούτε Εβραιοφάγοι.

Στο πέρασμα των αιώνων, το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί. Και οι Τούρκοι "δάγκωσαν" στο όνομα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι Εβραίοι εισέβαλαν και "επίταξαν" τη χώρα μας στο όνομα της Ιερής ανάδειξης του Αγίου Ισραήλ. Δικαίωμα του καθενός από εμάς είναι να πιστεύει σε όποιον Θεό επιθυμεί. Δικαίωμα βέβαια που οι Άγιοι Πατέρες, μας το στέρησαν βίαια καταστρέφοντας κάθε Ελληνικό στοιχείο που έδειχνε την υπεροχή μας.

Τώρα πια, ούτε εμφυλίους έχουμε, ούτε ιερούς πολέμους.. Τώρα πια έχουμε ή πρέπει να έχουμε ο ένας τον άλλον και έχουμε τόσα πράγματα στο κεφάλι μας, τον αγώνα της καθημερινότητας που όλα τα παραπάνω φαντάζουν φανφάρες.
Όμως, όπως πάντα, η δική μας μη αντίδραση σε τέτοιες φωνές, η σιωπή, δικαιώνει αυτούς που φωνάζουν. Ας μαζέψουμε ότι δύναμη έχουμε και ας αντισταθούμε σε ότι μας ενοχλεί. Δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση. Όσοι την αισθάνονται ας αντιδράσουν.

14 σχόλια:

VAD είπε...

Αετέ μου,στο μπλογκινγκ υπάρχει ένας κανόνας,το κακο΄μπλογκ το αγνοείς,δεν το διαβάζεις,εγώ δεν ξαναπάω από κει.
Α,ναι,έτσι για να γελάσει το πικραμένο χείλι σου,οι Ελληνες ξέρεις από πού καταγόμαστε;Απ'τη φυλή του Δαν:))))
Και να η απόδειξη:Ο Όμηρος αποκαλεί Δαναούς τους Αχαιούς,άρα...
Μα τι λένε οι καραγκιοζοπαίχτες!

Ανώνυμος είπε...

Νιώθω οργή όταν πάω σε αυτή τη σελίδα … Παρατήρησα όμως ότι οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τις τελευταίες μέρες .. και τα σχόλια που λαμβάνει στο blog έχουν μειωθεί κατά πολύ … Εγώ προσωπικά επιλέγω το δρόμο τις περιφρόνησης. Δεν υπάρχει κανένας διάλογος υπέρ του. Μοιάζει γραφικός και απομονωμένος … και πολύ σημασία του δώσαμε. Καλό βράδυ.

Μαρινα ..... είπε...

ναι...συμφωνω με τον Μεταλλαγμενο και τον VAD...
περιφρονηση και μονο...
απομονωση...
ουτε καν αρνητικα σχολια δεν του πρεπουν...
αξια του δινουν μάλλον...
κατα "γκεμπελ προπαγανδα"....

καθεις..και ο νους του..
δυστυχως...
ανΝοημων....

καλη σου μερα....

kostasst είπε...

Τα blog που δεν με ενδιαφέρουν, δεν έχω κανένα λόγο αν τα παρακολουθώ... Το κακό είναι ότι όταν οι ιστορικές (αν) αλήθειες περνάνε στα σχολικά βιβλία. Τότε, τι να πεις στο παιδί σου που πάει στο Δημοτικό;
Παράδειγμα ο τρόπος που αναφέρεται ο διωγμός των Ελλήνων και της θρησκείας τους από τον "Μέγα" Θεοδόσιο... Για χάρη της προπαγάνδας μάλιστα, εξαφανίζουν κι έναν αυτοκράτορα μεταξύ του Ιουλιανού και του "Μέγα": Τον Ουάλλη. Φαίνεται δεν τους βόλευε!

Asriel είπε...

Η σιωπή σας επιβεβαιώνει την αλήθεια των άρθρων μου. Ομώς και οι απάντησή σας πάλι το ίδιο θα έκανε για σας λείπει η επιχειρηματολογία.

Ο ΑΕΤΟΣ για πρώτη φορά έκανε κάποια σχόλια χωρίς χυδαιότητες και αυτό τον τιμά. Ανέβηκε λιγο το επίπεδο από το βόθρο.

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

αι μόνο που μπαινουμε σε αυτές τις σελίδες τους δίνουμε αξία......μόνο η πλήρη αδιαφορία τους αξίζει.......

Τάσος είπε...

Νομίζω πως φίλοι μου έχετε απόλυτο δίκιο, αρκετά ασχολήθηκα με αυτό το blog.
Η αντίδραση που είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε είναι προς τους εύπιστους, τους ευάλλωτους και τους αμαθείς ή ημιμαθείς και σίγουρα όχι προς τους εμπαθείς και πορωμένους..
Να αξίζει τον κόπο. Σας ευχαριστώ.

Asriel είπε...

μηη, μηηηηηηηηη με αφήηηηηνετεεε μοναχόοοο, μποουυυ-χοουυυ :(

http://www.israelyesgr.blogspot.com (Ellinika)
http://www.israelyes.blogspot.com (Agglika)

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
Αγαπητέ φίλε οι Αγιοι πατέρες δεν μας επέβαλαν τον ρατσισμό , αποτέλεσμα οτι η εκκλησία μας δέχεται Αγίους όλων των φυλών και χρωμάτων και δεν μας στέρησαν το δικαίωμα της ανεξιθρησκειας. Απλά μας έδειξαν να βαδίσουμε ενα δρόμο που τον βάδισαν οι ίδιοι και απόλαυσαν γοητευτικά πνευματικά μονοπάτια. Εμας μας αφήνουν ελεύθερους να αποφασίσουμε.
Αν δεν υπήρχαν οι Αγιοι πατέρες και η Χριστιανική θεολογική φιλοσοφία, θα πετάγαμε ακόμη τους αναπήρους στον Καιάδα και τους έγχρωμους δεν ξέρω πού.
Ο Αγώνας της καθημερινότητας που λές, όπως είναι στις ημέρες μας, είναι δικό μας δημιούργημα και δείγμα της πλαστής ελευθερίας μακρυά απο τον Χριστό. Και με την ίδια ελευθερία που τον (κτίσαμε) με την ίδια ελευθερία αντιμετωπίσαμε και τους Εβραίους τους Τούρκους και όλους τούς άλλους. Δεν μας φταίνε οι Αγιοι πατέρες. Δικό μας δημιούργημα είναι και η κοινωνία και ο κόσμος όπως είναι δομημένος. Ας πάψουμε να ρίχνουμε βάρη στους Αγίους πατέρες, ή στην (τουρκοκρατία) ή στον οποιοδήποτε για τα δικά μας δημιουργήματα και λάθη. Πρώτος ο Αγιος Κωνσταντίνος με το διάταγμα των Μεδιολάνων επέτρεψετην ανεξιθρησκεία και απλά (αποποινικοποίησε) τον Χριστιανισμό και επέτρεψε στούς Χριστιανούς να λατρεύουν τον Χριστό χωρίς να διώκωνται.Δεν τον επέβαλε.Επειδή λοιπόν δικό μας δημιούργημα είναι ο σύγχρονος αγώνας για επιβίωση όπως λές θα σου πω το εξής. Ο παμφάγος κόσμος που φτιάξαμε, τρώει τα παιδιά του όταν έστω και λίγο καθυστερήσουν σε πληρωμές δανείων, σε καριέρα, σεδόσεις,λογαριασμούς,ή υστερούν σε ρουσφέτια σε φακελλάκια και σε γνωριμίες. Πρέπει να αλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας και να τον διορθώσουμε για να μην καταβροχθίσει τα παιδιά μας, και δεν μας φταίνε οι Αγιοι πατέρες. Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε προσπάθεια να προσαρμοστούμε στο δημιούργημά μας, αντί να απολαμβάνουμε το φυσικό περιβάλλον που έφτιαξε για εμάς ο Θεός.
Φίλε μου σ'ευχαριστώ για την φιλοξενία. Σου στέλνω τα σχόλιά μου με όλη μου την αγάπη και τον σεβασμό μου.
ΜΙΧΑΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το σχόλιό μου περί των Αγίων Πατέρων δεν απάντησε επι της ουσίας του θέματος περί των ανθελληνικών θα ήθελα να προσθέσω τα εξής.
Γράφει ο israelman στην σελίδα του οτι το κράτος το Ισραήλ δέχεται για πολλοστή φορά επίθεση έντονου πολεμικού κλίματος, εκεί σταματάω να διαβάζω και του λέω το εξής. ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Μία ερώτηση μόνο,προσδοκόντας σε απάντηση:
Γιατί τόση πρεμούρα από πλευράς Ισραήλ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν;Τι φοβούνται;Επίθεση....τρομοκρατών;Έτσι λέγεται το πετρέλαιο σήμερα;

Γιάννης Πετρόπουλος είπε...

Καλημέρα σας.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες οι εμπαθείς προπαγανδιστικές προσπάθειες με τις οποίες ο κάθε άσχετος προσπαθεί να περάσει την τριχιά στην βελόνα.

Δυστυχώς υπάρχουν αναγνώστες που δεν ερμηνεύουν την αδιαφορία ως θέση και, αν και το βρίσκω λάθος αυτό και συμφωνώ ότι η περιφρόνηση είναι η καλλίτερη απάντηση, νομίζω ότι θα πρέπει πρώτα να αναδεικνύεται η γύμνια και ο στόχος των διάφορων τύπων με τις σημαίες... και μετά να πέφτουν στα αζήτητα.

Τα σέβη μου.

Asriel είπε...

Απάντηση στην NANTIA-BAD RELIGION 7:

Ναι το Ισραήλ απολυτος φοβάται πυρηνική επίθεση από το Ιράν.

Εάν πραγματικά παρακολουθούσες τα γεγονότα τα τελευταία 15 χρόνια, θα ήξερες πως το Ιράν κράτησε μυστικό το πυρηνικό του πρόγραμμα από τον κόσμο, συνεχίζει να ψεύδεται και να μην συνεργάζεται με την διεθνή κοινότητα.

Όταν το Ιράν αναπτύει το πυρηνικό του πρόγραμμα σε βαθμό πέραν της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας - αυτό είναι προβλημα.

Όταν η Δύση προσφέρει εναλλακτικές λύσεις ώστε το Ιράν να μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργια χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής πυρηνικού όπλου και το Ιράν δεν δέχεται αυτές τισ λύσεις - αυτό είναι πρόβλημα.

Όταν το Ιράν δημοσιως λέει πως το Ισραήλ πρέπει να εξαφανιστεί από το χάρτη - αυτό είναι πρόβλημα.

Όταν το Ιράν χρηματοδοτεί και οπλοδοτεί και εκπαιδεύει την Χαμάς και την Χεζμπολά - αυτό είναι πρόβλημα.

Το Ισραήλ δεν έχει κανένα κέρδος ή βλέψη για το πετρέλαιο όπως εικάζεις. Αν είχε πετρελαικά συμφέροντα θα είχε προ πολλού επιτεθεί και θα είχε κάνει κατοχή άλλων πιο πλούσιων πετρελαικών χωρών.

Το επιχείρημά σου είναι, το λιγότερο, αδύναμο.

Όχι μόνο το Ισραήλ αλλά ολόκληρη η Δύση, αλλά και Αραβικές χώρες φοβούνται ένα πυρηνικό Ιράν. Πότε επιτέλους ο Ελληνικός λαός θα ακολουθήσει την λογική και θα πάψει να πιστεύει στις συνωμοτικές θεωρίες!!! Είναι πραγματικά απίστευτο.

http://israelyesgr.blogspot.com

Nefelovatis είπε...

Το αίμα για αίμα ζητά.. Ο τρόμος τρόμο φέρνει, και η αδικία πιότερη αδικία.. Μια και ο παρά-λογισμός Λογική δεν έχει, όσο και αν τον τυλίγουμε σε πολύχρωμα περιτυλίγματα..

Μέχρι να καταλάβουμε πως όλοι άνθρωποι είμαστε, άσχετα με τις «ταμπελίτσες» που βάζουμε στους εαυτούς μας, ή αφήνουμε άλλους να μας βάζουν, τα κόκκινα ποτάμια λίμνες θα γίνονται…

Καταθέτω μια μικρή συνεισφορά μου επί του θέματος, με τη μορφή δύο ιστοριών…

http://nefelovatis.blogspot.com/2009/01/blog-post_4147.html

http://nefelovatis.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html