Σελίδες

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Bloggers : Ανώνυμοι ή επώνυμοι ;


Ήρθαμε εμείς στο σπίτι σας να σας κάνουμε κουμάντο, τι κάνετε με την υπηρέτριά σας και που σνιφάρει ο γιός σας,
πού είδαμε τη γυναίκα σας και σε τι στάση (όχι λεωφορείου), πόσα ζήταγε η κόρη σας και τέλος πάντων τι στο διάολο κάνετε πίσω από τους γκισέδες σας, κάτω από τα γραφεία σας και πάνω στους καναπέδες σας ;
Μήπως βγάλατε ποτέ τις κουκούλες όταν καταστρώνατε τα σχέδια για το μέλλον που μας φτιάχνετε ; Μήπως το επώνυμό σας φιγουράρει στις λίστες των δωροληπτών ;
Εσάς λοιπόν, τι σας κόφτει για το πώς λεγόμαστε; Τι θα πει "επώνυμα και όχι ανώνυμα";
Στις καθημερινές σας υποχρεώσεις μήπως τραβάτε και βιντεάκια; Ή μήπως στα φακελλάκια και στις μίζες που δεν χωρούν ούτε στη φαντασία μας βάζετε και τσιπάκια;

Και αν η διαστροφή σας περιλαμβάνει και ένα ΝΑΙ σε όλα αυτά, εμείς είμαστε απ' έξω.

Χωρίς να'χουμε καμμία σχέση με όλα αυτά, χωρίς κανένα φόβο να πούμε τη γνώμη μας, χωρίς να αισθανόμαστε υποτελείς, εμείς με τις χίλιες ιδεολογίες και με τα χίλια χρώματα, δε σας χαρίζουμε το όνομά μας χαφιεδόσογο, όσο και αν χτυπιέστε τώρα που βαρεθήκατε να "καρφώνεστε" μεταξύ σας...
Οι bloggers είναι η πραγματικότητα κόντρα στην ηλιθιότητα και τα συμφέροντα, δεν είναι τσιράκια κανενός και δεν ελέγχονται από πουθενά, είτε σας αρέσει είτε όχι.
Είναι η ελεύθερη φωνή και αλίμονο αν θα πρέπει να έχει ταμπέλες. Έχει κανείς αντίρρηση ;

22 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΟΙ bloggers ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΓΝΩΣΗ,ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

D.Angel είπε...

Συμφωνώ μαζί σου αν και υπάρχουν bloggers που είναι τσιράκια κ έχουν συμφέροντα!!!
Τέλος πάντων μ...... υπάρχουν παντού από εμάς θα έλλειπαν;;;;
Αετέ μου θα δεχτείς την πρόσκλησή μου για να παίξεις στο παιχνίδι μου;
http://dreamer-angela.blogspot.com/2009/02/blog-post_09.html

Να περιμένω σχόλιό σου;;;;
φιλιά πολλά

Τάσος είπε...

Skroutzako, "πιάσαμε" το ιδανικό βέβαια, αλλά γενικώς έτσι είναι, έχεις δίκιο..

Τάσος είπε...

@dreamer-angel:Σίγουρα, στον κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις, εύχομαι λίγες. Στο παιχνίδι θα παίξω, τα βιβλία έχουν πάντα ενδιαφέρον.
Σ'ευχαριστώ για την πρόσκληση

anepidoti είπε...

οι μπλογκερς είναι ό,τι κι "έξω"...
εγώ αυτό κατάλαβα απ' τον σύντομο χρόνο μου εδώ.
απ' όλα έχει ο μπαξές, ο καθένας διαλέγει και παίρνει τι του ταιριάζει, τα υπόλοιπα, μακριά και κουνάς κι ένα μαντήλι!
Μαζί σου, όσον αφορά την αγανάκτηση της χειραγώγησης του μπλόγκινγκ!!
φιλιά!

Δ.Π. είπε...

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι ο χώρος των bloggers, τουλάχιστον αυτών που δεν το κάνουν, για να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους με τα υπουργεία, πρέπει να περιχαρακωθεί απέναντι σε αυτούς που θέλουν την πληροφορία, μονοπώλιο. Όσο πιο συγκεντρωμένες είναι οι πηγές πληροφόρησης του κόσμου, τόσο λιγότερη δημοκρατία θα υπάρχει.
Και σε καιρούς που η αυθαιρεσία γιγαντώνεται, σε εποχές που τα σκάνδαλα συγκαλύπτονται, σε μέρες που η πολιτική γίνεται άβουλο πιόνι των μεγαλοεργολάβων-επιχειρηματιών, τα blogs μπορούν να αναλάβουν ένα μέρος της αποκάλυψης των σκιών που κατατρώνε την ευτυχία και τις προοπτικές μας καθημερινά.

Τάσος είπε...

@anepidoti:..χίλιες ιδεολογίες και με τα χίλια χρώματα...
Όπως είπες, είμαστε ότι κι "έξω"..

Ανώνυμος είπε...

poly swsta ta grafeis, alla.... poios se peirakse??k ti se tsimpise!! :)

Τάσος είπε...

@nek:Οι bloggers φταίνε για όλα!
Φεβρουαρίου 27th 2008
Ε λοιπόν αυτό δεν το περίμενα. Απο την άλλη χαίρομαι κιόλας, γιατί σημαίνει ότι η ελευθερία της έκφρασης και της γνώμης που τόσα χρόνια αποτελούσε μονοπώλιο των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών, αρχίζει να ενοχλεί. Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι κάτι λέγεται από τον κόσμο, στην προκειμένη περίπτωση των bloggers. Για όσους δεν ξέρουν τι γίνεται, οι καλοί μας κυβερνήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα κυβερνάνε τα blogs.

Διαβάστε τα επόμενα για να πάθετε το κατιτίς σας:

“Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.”

Τέλος η ανωνυμία. Ορίστε μας.

“Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.”

Προφανώς φυσικά, ο κάθε blogger μη έχοντας τις διασυνδέσεις που έχουν μεγαλοεκδότες, οι προβλέψεις θα είναι ‘ανάλογες’ και όχι ‘ίσες’. Ή αν προτιμάτε, θα είναι όλες ίσες, αλλά μερικές θα είναι πιο ίσες από τις άλλες.

“Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.”

Ναι, παρακαλώ, περάστε, από εδώ. Εδώ είναι το laptop μου για να το κατασχέσετε, εδώ το desktop μου, πάρτε και το μίξερ φανταστικέ κύριε τροχονόμε. Τι; Το blog μου είναι hosted στην Google; Ε, δεν πειράζει, όλο και κάποια τσόντα θα βρείτε στο δίσκο μου.

“Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται απασχολούν Δικαιοσύνη και Αστυνομία εδώ και πολύ καιρό. Την τελική ώθηση στην υλοποίησή τους φαίνεται όμως να δίνουν οι εξελίξεις του τελευταίου τριημέρου γύρω από το press-gr.blogspot.com.”

Μα είναι embedded από το YouTube και δεν τα ανέβασα καν εγώ. Τι; Δεν έχει σχέση; Τι; Δεν επιτρέπεται να βλέπουμε τον χοντρό να απαυτώνει την μη-μόνιμη αλλά επιτρέπεται να βλέπουμε βία, σεξ και του κόσμου τη βλακεία στα κανάλια; Λογικό. Και μην τολμήσει κανείς να βάλει τον Μπομπ Σφουγγαράκη σε embed. Θα σας πάρουν και τα σώβρακα.

Αντιγράφω και τις προτάσεις της Μάτζικα για νέα νομοσχέδια (από εδώ):

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο1

Κάθε δημοσιογράφος που έχει κάνει έστω και ένα λάθος στα κείμενα του, δε θα έχει πια το δικαίωμα της γραφής και της δημοσιογραφίας γενικότερα.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο2

Κάθε πολιτικός που δεν πραγματοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, (κοινώς παραμυθιάζει το λαό) θα διώκεται με ποινή φυλάκισης και δε θα έχει το δικαίωμα για επόμενη υποψηφιότητα.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο3

Κάθε επιχειρηματίας που θα έχει κάνει έστω και μία κουτσουκέλα, δε θα έχει το δικαίωμα να έχει συναλλαγές με το Δημόσιο.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο4

Κάθε πολιτικός και δημοσιογράφος που μας καίει τον εγκέφαλο, θα διώκεται από τη χώρα για να καθαρίσει λιγάκι αυτός ο τόπος.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο5

Απαγόρευση κάθε διαφήμισης από την κρατική τηλεόραση, και γενικότερη απαγόρευση ραδιοτηλεοπτικών διαφημίσεων που καίνε τον εγκέφαλο των παιδιών κάτω των 18.

Πρόταση για νομοσχέδιο Νο6

Απαγόρευση κάθε χρηματοδότησης πολιτικών από ιδιωτικές εταιρίες

Θέλετε να πάμε μια κόντρα τα νομοσχέδια μας μήπως;

Τα δικά μου θα τα ψηφίσουν περισσότεροι

Η τρομοκρατία σας δε θα περάσει

Το δικαίωμα μας στη διαφύλαξη των προσωπικών μας δεδομένων και στην ελευθερία της έκφρασης, δε θα το αποφασίσουν 300 νοματαίοι

Μας ανήκει

by karios

Τάσος είπε...

@nek:αυτό σου μοιάζει για μύγα ;
Σε ευχαριστώ για την αφορμή που μου έδωσες να αιτιολογήσω εν μέρειι την οργή μου. Και λέω εν μέρει, γιατί υπάρχουν κι άλλα, πιο σοβαρά, που δεν ψυθιρίζονται απλώς σε διαδρόμους..
Έμείς όμως.. εδώ!!!

Τάσος είπε...

Δείτε κι αυτό:Διώξεις κατά bloggers!
από 21century την 25-2-2008, 10:20

Ένα θέμα που απασχολεί το Ελληνικό Ιντερνετ το τελευταίο 24ωρο:
'ΧΑΜΟΣ έγινε με τα δημοσιεύματα για ελέγχους στα blog με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Θέματος και σε άλλο μήκου κύματος από το 'Παρόν'. Ειδικότερα το 'Πρώτο Θέμα' αναφέρει ότι 'Τεράστια επιχείρηση της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να εξαρθρωθεί το κύκλωμα, που φέρεται να λειτουργεί μέσω της ιστοσελίδας PRESS-GR.blogspot.gr., προκειμένου να εκβιάζει πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής.
Η συνδρομή των αμερικανικών δικαστικών αρχών ήταν καταλυτική και η δικαιοσύνη μαζί με τις ελληνικές διωκτικές αρχές πέτυχαν το στόχο τους. Να φτάσουν δηλαδή στους υπεύθυνους λειτουργίας του δημοφιλέστερου blog στη χώρα, εναντίον των οποίων εκκρεμούν δεκάδες μηνύσεις για εκβιασμό και συκοφαντική δυσφήμιση από πολιτικούς, ισχυρούς επιχειρηματίες, εκδότες κ.α Με εφόδους στο σπίτι ενός δημοσιογράφου και στα γραφεία μιας εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας, οι διωκτικές αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και υλικό, προσήγαγαν υπόπτους για εξηγήσεις στην ασφάλεια, ενώ τις επόμενες ημέρες σχεδιάζονται έρευνες σε πολλά ύποπτα σημεία. Ο κ. Ανδρέας Καψαμπέλης, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαρρέουν από την έρευνα είναι ο δημοσιογράφος ο οποίος πλήρωνε τους λογαριασμούς για τη λειτουργία του blog, ενώ μετά από έρευνα εντοπίστηκε και μεγάλος αριθμός συνδεδεμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέσω των οποίων γινόταν επεξεργασία και ανάρτηση κειμένων στο PRESS-GR. Προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλα ονόματα εμπλεκομένων, αφού δεν μπορεί να θεωρηθεί κάθε συνεργάτης του blog ύποπτος, ενώ η λειτουργία του είναι νόμιμη...' Μάλλον έχει σχέση με τις αποκαλύψεις του blog για τον κ. Θεμο ή όχι καθώς τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις αλλά δεν αποκλείεται να γίνουν εκ νέου αποκαλύψεις.
->Σήμερα το 'Παρόν' αναφέρεται σε διώξεις χωρίς να αναφέρεται σε blog υποστηρίζοντας ότι αφορά μήνυμα του Βασίλη Χιώτη από το 2007 για συκοφαντικό δημοσίευμα καθώς έγιναν έλεγχοι σε δημοσιογράφους χωρίς να έχουμε εξελίξεις για τα στοιχεία της έρευνας. Η αναφορά δεν εστιάζει σε οργανωμένα συμφέροντα ωστόσο και είναι απορίας άξιον ποιοι δημοσιογράφοι ελέγχονται και με ποιές κατηγορίες. Τέλος έχει ξεσπάσει σάλος με το θέμα καθώς η ελευθερη έκφραση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών αλλά οι αρχές εφόσον έχουν στοιχεία για διαπολοκές και άλλες ενέργειες ας τις δημοσιοποιήσουν...'
Πηγή; http://greekmme.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

δεν τα ξερα ολα αυτα και σε ευχαριστω για την ενημερωση. ειναι πολυ αλητες αν κανουν κατι τετοιο.... ειμαι σιγουρος πως ολοι θα ξεσηκωθουμε.

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Χαιρετώ την αγαπητή παρέα και τον οικοδεσπότη Αετό. Διάβασα προσεκτικά τις ιδέες σας, τις απόψεις σας. Ίσως θα έπρεπε να δούμε και μια άλλη διάσταση του φαινομένου. Μια επίσκεψη στο μπλογκόσπιτό μου ίσως έδινε αφορμή για... περαιτέρω σκέψεις.

Τα φιλιά μου και τις καλημέρες μου σε όλους.

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Αντεύχομαι. Αλλά εννοούσα την σημερινή ανάρτησή μου Αετέ. Κάνε έναν κόπο ακόμη.

Τα σέβη μου.

Ανώνυμος είπε...

Καμία αντίρρηση ... και όλη η φασαρία γίνεται για να υπάρχει ένα μέσο ελέγχου ακόμη στα blog που δεν χρωματίζονται και δεν γίνονται κύμβαλο συγκεκριμένων παπαγάλων...

Μεγάλη καλημέρα

Τάσος είπε...

@Οdiporos: Είσαι "μέσα" φίλε μου. Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχητικά όλ’ αυτά .. γιατί οι μεγαλο εκδότες έχουν τα μέσα να μάχονται και δια τις δικαιοσύνης και να πληρώνουν πρόστιμα αφού το πρόστιμο μπορεί να είναι μηδαμινό σε σχέση με τις πωλήσεις .. αλλά εμείς εδώ τα «φτωχά» τι θα κάνουμε ;; Μάλλον θα αρκεστούμε στο να γράφουμε ποιήματα και προσωπικές εμπειρίες. Πλάκα κάνω βέβαια. Μπορείς να βρεις τρόπους να γράφεις τα χειρότερα χωρίς να μπορεί κανένας να σε αγγίξει … θέλει απλά λίγη εξυπνάδα. Σ’ ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες.

Τάσος είπε...

@ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕ, έτσι είναι τρόποι υπάρχουν..
Να'σαι καλά

Δανάη είπε...

Kαλησπέρα,υψιπετή φίλε Αετέ
προσυπογράφω τα λόγια σου με υδάτινη (που θα πει ειλικρινή) χειραψία!!!

Καλώς σε βρίσκω

ΠΕΤΣΑ! είπε...

Γειά σου κατ αρχάς και σου έυχομαι καλή συνέχεια στις δημοσιέυσεις....
Ήθελα απο καιρό να κάνω και γώ ένα τέτοιο θέμα γιατι είδα πολλά blog (ακόμα και μεγάλα) να είναι με πολιτική γραμμή....μπράβο για το θέμα...
Η διαφορα των blog με τη τηλεόραση είναι οτι έχει και αξιόλογα blog , ενώ στη τηλεόραση δεν έχει τίποτα...Εκεί είναι όλα υποκινούμενα -εδώ μπορείς να βρείς και αξιόλογα και τα ξεχωρίζεις ...

Τάσος είπε...

@Πέτσες: Το θέμα μας είναι ότι μέσα από το μεράκι και την ερασιτεχνική αγάπη, βγάζουμε ότι μπορεί ο καθένας μας, σχεδόν πάντα, αληθινό. Σ'ευχαριστώ φίλε μου.

Paraouros είπε...

Κατ'αρχας καλησπερα..
Επετρεψε μου να σχολιασω στην αναρτηση σου αυτη
και να συμφωνησω με τα οσα γραφεις..
Σιγα-σιγα θα καταφερουν να ελεγχουν τα παντα και να γνωριζουν ποιος εισαι, τι κανεις, τι σκεφτεσαι κλπ. ..
Θα μας βαλουν και τσιπακι οπως στα σκυλια..
Για το καλο μας..
Ενα ερωτημα ειναι ποτε θα ξυπνησει και θα ξεσηκωθει ο κοσμος..

Εισαι ελευθερος να νομιζεις οτι εισαι μ...ς,
αλλα εισαι μ...ς αν νομιζεις οτι εισαι ελευθερος..