Σελίδες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Tι κοινότυπο.. 25Η Μαρτίου


Δεν «πουλάει» ρε παιδιά..
Τι κι αν κάποιες χιλιάδες Έλληνες και Φιλέλληνες έδωσαν κάποτε το αίμα τους για να αναπνέουμε ελεύθερα; Κάθε μέρα –θα μου πείτε- σκοτώνονται χιλιάδες, για να πάνε στη δουλειά τους.. Μια δουλειά που πολλοί ζητούν και λίγοι έχουν.. Άρα, σκοτώνονται για να’μαστε λιγότεροι..
Ξέρουμε αλήθεια, για τι πράγμα αγωνιζόταν εκείνοι, οι τότε «γνωστοί-άγνωστοι» που καμιά σχέση δεν έχουν με τους τωρινούς ;
Ξέρουμε ότι ακόμη και σήμερα, πολλοί από εμάς θα ήταν πολέμιοί τους, δεν θα δεχόταν τις θέσεις τους, θα αισθανόταν άβολα και προσβεβλημένοι… γιατί;
Εγώ, ο ολιγομαθής, ο μειονοτικός πατριώτης, ο γραφικά ρομαντικός, θα σας πω με δυο λόγια, χωρίς περίτεχνες αναλύσεις, τι αντιπροσώπευαν αυτοί οι άνθρωποι για τους οποίους κάναμε αγάλματα, κάνουμε παρελάσεις, βγάζουμε λόγους, μα φροντίζουμε να κρύβουμε καλά ότι μας ξεβολεύει..
Ο αγώνας ενάντια στον τουρκικό ζυγό, δεν σταμάτησε ποτέ.. Από την άλωση και μετά, απλώς, πήρε μορφή.. Από τα πρώτα χρόνια, μεγάλοι Έλληνες, Έλληνες από μας, με καθόλου ή λίγη μόρφωση αλλά με καρδιά λεονταριού, δεν δέχθηκαν ούτε στιγμή την υποδούλωση.. Όταν τα χρόνια περνούσαν και η Εκκλησία βολεύτηκε στα νέα δεδομένα, βρήκε τον Τούρκο συνεργάτη και άρχισε να «μαζεύει» την περιουσία που σήμερα φτάσαμε να γίνεται ευρέως γνωστή, οι Έλληνες αυτοί, εμείς, σταθήκαμε απέναντι, γιατί εκτός απ’τον απλό παπά του χωριού που δεν καταλάβαινε τα παιχνίδια της Εκκλησίας, οι «άλλοι», οι «χήρες με τα μαύρα» (γιατί δεν μπορώ να τους λέω αλλιώς) έκαναν «αρπαχτές» 400 χρόνων !!
Οι αγωνιστές λοιπόν, όλοι εκτός Εκκλησίας, έδωσαν το αίμα τους ενάντια στον Τούρκο, ενάντια στα παιχνίδια των «φίλων» μας και ενάντια σε όλο το σάπιο σύστημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας που έτρεμε μη χάσει όλα τα καλά που ήξεραν άριστα να τάζουν και να προσφέρουν ως μπαξίσι οι Τούρκοι..
Ποτέ κανέναν δεν βόλεψε το αναρχικό του χαρακτήρα των Ελλήνων αγωνιστών… και δυστυχώς, για μένα που βαφτίστηκα και ανατράφηκα ως χριστιανός, η Εκκλησία..
Και τι δεν έκαναν για να τα μπαλώσουν.. τι γράμματα υποταγής στο Σουλτάνο, τι «θαύματα» από εικόνες που έδειχναν ότι ήθελαν γαλήνη στον τόπο, τι αλαλούμ για να μην ξεχνάμε τους Άγιους πατέρες , μητέρες και λοιπούς συγγενείς δεν λέγεται (25η Μαρτίου) …
Πολλοί, ταράζεστε και νιώθοντας θιγμένοι δεν θέλετε να ακούσετε. Μα, δεν υπάρχει εμπάθεια, δεν υπάρχει αμάθεια, δεν υπάρχει σκοταδισμός… αντίθετα, υπάρχει φως που μας απελευθερώνει από κάθε είδους ζυγό και σάπιο σύστημα, που μας κάνει –έστω και σαν ψευδαίσθηση- να νιώθουμε ελεύθεροι. Ίσως το φως που είδαν και κείνοι που έβαλαν το μέλλον της Πατρίδας πάνω από τις ζωές τους.. μιας Πατρίδας που σήμερα πολλοί περιγελούμε μπερδεύοντάς την με το Κράτος και τους Κρατούντες και πιο πολλοί –εγκληματικά- ξεχνούμε φοβούμενοι να δείξουμε όχι αυταπάρνηση αλλά λίγη αγάπη, όχι για μας… για τα παιδιά μας..
Χρόνια Πολλά φίλοι μου και αν σας μπέρδεψα ή σας κούρασα, συγχωρέστε με.. στην αγάπη, πάντα κάνουμε λάθη..

9 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

οι ίδιοι μας λένε τα πάντα, τουλάχιστον πως τα είδαν εκείνοι που τα έζησαν από την πλευρά τους...

D.Angel είπε...

"Διώξαμε τους Τούρκους, αλλά μας έμεινε η τουρκισία"


είχε πει ο Κοραής μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, εννοώντας την άδικη και απάνθρωπη συμπεριφορά της κρατικής εξουσίας σε βάρος του λαού. Που κάποτε ήταν χειρότερη ακόμη κι απ’ τη συμπεριφορά των Τούρκων. Κατάσταση που συνεχίζεται, τηρουμένων των αναλογιών, μέχρι και σήμερα. Και που ασφαλώς δεν υπάρχει προοπτική βελτίωσής της, καθώς βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην τουρκισία του καπιταλιστικού μεσαίωνα...
Τα φιλιά μου

zoyzoy είπε...

Τιμή σ'εκείνους που έπεσαν με θάρρος και αυταπάρνηση για την πατρίδα μας.
αλλά και απογοήτευση για τους τότε κυβερνώντες που φυλάκισαν τον "γέρο του Μωριά" σ'ένα μπουντρούμι αποδίδοντας του έτσι τις τιμές και τη δόξα για τον αγώνα που έκανε.
Και του χρόνου!!

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ είπε...

Καλημέρα.Πρώτη επίσκεψη στο μπλοκ σου...Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος και πατριώτης...Μείνε έτσι...

Τάσος είπε...

jimank1h: έτσι θέ έπρεπε να είναι, όμως μας λένε τα πάντα; Σε χαιρετώ φίλε μου.

dreamer-angel : Γιράσκω αεί διδασκόμενος. Σ'ευχαριστώ.

zoyzoy : Οι κυβερνώντες, σχεδόν πάντα είναι μικρότεροι απ'τις προσδοκίες μας.. πόσο μάλλον από τέτοιες μορφές .. Και του χρόνου.

ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ: Καλή σου μέρα.΄Τα λόγια σου με τιμούν. Προσπαθώ..

Unknown είπε...

geia kai apo mena..
de prepei na ksexname touw agwnes..alla distixws ksexname tous agwnes tou simera.oi idioi oi ipostirixtes tis eleutherias simera katariptoun oi idioi to noima tis epanastasis.de itan mono i apeleutherwsi,itan kai oi idees.omws oi fatries kai oi katsampatzides emeinan,kai vasileuoun akoma.me alla proswpa k alles eidikotites.tote eleges nai zitw to ethnos..simera les skata.ola skata.mono parelaseis gia na diksoume tin iperoxi mas san kratos.san kratos.Kratos.Opla kai stratoi gia tin patrida.Omws pou einai oi anthrwpoi?

Ανώνυμος είπε...

ωραια η αποψη σου αετε!Εδω ειναι vereggaria!

VAD είπε...

Οπως τραγούδησε ο Χριστιανόπουλος:
-Καημένε,Μακρυγιάννη,
νάξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου
το τζάκισες για χορεύουν σέικ τα τσογλάνια...

Καλημέρα...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.