Σελίδες

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ


Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν είχα ακόμη τη χαρά να σε γνωρίσω..
Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια και είμαι σίγουρος, πως έτσι που τα λένε θα ’ναι. Όλοι περιγράφουν τη χαρά που ένιωσαν όταν σε βρήκαν. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια των δασκάλων «να είστε ο εαυτός σας» και ακόμα αναρωτιέμαι πώς γίνεται αυτό.. Πώς δηλαδή γίνεται να δώσουμε τη θέση μας σε έναν άλλον ; Πώς να είμαστε δύο σε ένα ; Και ο άλλος ; Ο εαυτός.. θα θέλει να συνυπάρχουμε ; κι αν το θέλει τόσο, γιατί δεν έρχεται και πρέπει να τον καλέσουμε ; Και γιατί είναι τόσο δύσκολο να τον βρούμε ; Τι του κάναμε και έχει φύγει, αφού το σωστό είναι να είμαστε μαζί ;
Καλέ μου εαυτέ, εγώ είμαι πρόθυμος να σε γνωρίσω και να σε φιλοξενήσω όσο θέλεις να μείνουμε κοντά, σαν οικογένεια…. Βέβαια, η ζωή είναι ακριβή και τα έξοδα αρκετά.. Μάλλον θα πρέπει να τα μοιραστούμε.. Ξέρεις, το Τζιπ μου δεν καίει νεράκι.. Μη μου πεις τι το θέλω γιατί φαντάζομαι πως και συ θα έχεις ένα.. Τι δείχνεις στο περιβάλλον σου ; Εκτός βέβαια και αν έχτισες και ένα σπίτι.. Πώς αλλιώς θα αφήσεις το στίγμα σου σε τούτον τον πλανήτη;
Εγώ, έχω δυο παιδιά.(Το ένα είναι κορίτσι, αλλά κάνω πως δε με νοιάζει). Τους έχω πει πολλά για σένα και θέλουν πολύ να σε γνωρίσουν. Βοηθάω στο να είναι οι καλύτεροι. Ξέρεις, ανταγωνισμός.. Τι; Θα αφήσουμε τα παιδιά του Κυρ-Κώστα να μας περάσουν ; Όοοοχι βέβαια !
Αν έχεις και συ παιδιά, θα έχουν καλή παρέα. Εγώ τους το λέω πάντα : «Το τι δείχνετε έχει σημασία ! Αυτό καταλαβαίνει ο άλλος ! Έτσι σας αξιολογεί !»
Πιστεύω να ταιριάζουμε.
Έχω έναν υπέροχο γάμο.. ( Το κοριτσάκι που ερωτεύτηκα τότε, δεν είχε προοπτικές.. ούτε καν ένα σπίτι στα βόρεια προάστια.. κάτι.. μια επαγγελματική σιγουριά βρε αδερφέ)
Δέκα χρόνια πραγματικής απόλαυσης ! Τι γιορτές, τι δεξιώσεις ! Όλος ο καλός κόσμος ! Όλοι συνεργάτες και φίλοι απ’ τη δουλειά . Με εκτιμούν ιδιαίτερα και μου το δείχνουν με κάθε τρόπο.. άσχετα με το αν θα δώσω bonus ή όχι..(για να μη νομίζεις πως το κάνουν από συμφέρον)..Το περίεργο βέβαια είναι πως αυτοί δεν σε θέλουν.. Είναι –λέει- σαχλαμάρα και ανόητος ρομαντισμός να ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου στις μέρες μας.. Η δουλειά μου είναι ότι σιχαινόμουν από τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά έχει κέρδη.. τι κι αν πρέπει να παριστάνω τον συμπονετικό και τον διαλλακτικό σε ότι μπούρδα ακούω..
Πού ξέρεις, μπορεί όταν με το καλό σε βρω, να σε βάλω στη δουλειά μου
Θα σου μάθω όλα τα κόλπα.. Αν είσαι ξύπνιος όπως εγώ, θα τους δουλεύεις όλους ψιλό γαζί.. Μέχρι και fifty-fifty μπορώ να σε βάλω. Αν πάλι είσαι ανύπαντρος, έπεσες στον κατάλληλο ! Έχουμε κύκλο, που φυσάει ! Τι ακίνητα, τι κότερα, τι επιχειρήσεις.. Όλες, η μια καλύτερη από την άλλη..
Ήδη για το γιο μου, του έχω «κλείσει» μια περίπτωση με ένα μάτσο ακίνητα !
Μάλλον, θα πρέπει να σε αφήσω τώρα γιατί με φωνάζει η στρίγγλα η γυναίκα μου να κατέβω.. Έχουν έρθει κάτι φίλοι μας αντιπαθητικοί με δυο σκατόπαιδα.
Τους έχουμε «τραπέζι»..
Σε περιμένω με ανυπομονησία και αν θες να κάνω κάτι προκειμένου να έρθεις πιο γρήγορα (αρκεί να μην είναι τίποτα ακριβό) πες το μου και θα το κάνω ευχαρίστως, καλέ μου εαυτέ..

25 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Όταν αγαπήσεις στ΄αλήθεια τον εαυτό σου θα ξέρεις να τον προστατεύεις. Αλλά για να τον αγαπήσεις πρέπει να τον ξέρεις καλά..

D.Angel είπε...

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις!!!
Από αυτά που γράφεις κατά καιρούς εδώ μέσα καταλαβαίνω πως κι εσύ αλλά και το alter ego σου έχουν την ίδια ευαισθησία!!!Πολλοί θα διαβάσουν λίγοι θα καταλάβουν!!!
Η γραφή σου είναι κοφτερή σαν λεπίδα, είναι όμως αληθινή!
Τα φιλιά μου

Φαίδρα Φις είπε...

διερωτώμαι για τα ίδια ακριβώς
εδώ και κάτι χρόνια
με τη διαφορά ότι εγώ τον έχω συναντήσει αρκετές φορές
σε δύσβατα μονοπάτια
από κείνα που δεν τα περνάει κανείς...
χωρίς τόλμη και ρίσκο

η αλήθειες είναι αιχμηρές

σε φιλώ

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Όταν ανακαλύψουμε και τα βρούμε με τον εαυτό μας,τότε όλα είναι εύκολα.
Η κοινωνία μας όμως όπως φαίνεται δεν τον έχει βρεί ακόμη,γι 'αυτό και τούτος ο ξεπεσμός.
Καλό απόγευμα.

zoyzoy είπε...

Ολη μας τη ζωή προσπαθούμε να γνωρίσουμε αυτόν τον άγνωστο, τον εαυτό μας και όταν το πετύχουμε τρομάζουμε με αυτόν.
Αυτός ο καθρέπτης μας πόσα ψέματα μας λέει τελικά,γιατί δεν μας δείχνει και πιο βαθειά αυτά που δεν θέλουμε να δούμε!!
Καλό βράδυ πιά!

Φθα είπε...

Μήπως μπορώ να πάρω τη θέση του εαυτού σου αφού δεν λέει να εμφανιστεί; Για μια τέτοια δουλειά, μια όμορφη σύζυγο και ένα 4Χ4 θα μπορούσα άνετα να σε εκπροσωπήσω! Μη νομίζεις, έχω κι εγώ ιδανικά (κανένα μετρητούλι παίζει;).
Πέρα από την πλάκα είναι υπέροχες οι σκέψεις σου και πολύ όμορφα διατυπωμένες...

Τάσος είπε...

@Anastasia : Έτσι είναι.. Και για να τον μάθεις, θα πρέπει να αντέξεις πρώτα να το έχεις απέναντι.. Σ'ευχαριστώ

Τάσος είπε...

@dreamer-angel : Με κατάλαβες.. Εύχομαι κάθε φορά να καταλαβαίνουν όλοι και περισσότεροι.. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

Τάσος είπε...

@Φαίδρα Φις : Η αναζήτηση δείχνει πάντα ένα δρόμο..Το ποιός θα είναι αυτός, εξαρτάται από εμάς.. Οι αλήθειες είναι αιχμηρές, συμφωνώ απολύτως. Καλή σου μέρα

Τάσος είπε...

@NANTIA-BAD RELIGION 7 : Όπως λες, "όταν τα βρούμε..". Η κοινωνία όμως, είμαστε εμείς. Εμείς, που πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα.. Καλή σου μέρα

Τάσος είπε...

@ΖΟΥΖΟΥ: Ξέρεις.. και μπορεί, να τον βρούμε ακόμη και μέσα σε μια στιγμή.Αρκεί να την καταλάβουμε και να την κρατήσουμε..

Τάσος είπε...

@Φθα : Και στην ιστοριούλα μου, δεν είναι η οικογένεια και οι φίλοι που μου φταίνε, αλλά εγώ που έχω τόσο προσβάλει τον εαυτό μου και παρότι είναι πρόθυμος να επιστρέψει αν το θελήσω, συνεχίζω και τον υποτιμώ στολίζοντάς τον με τις "αξίες" της εποχής, σαν τον βασιλιά καρνάβαλο. Σ'ευχαριστώ φίλε μου..

Τάσος είπε...

Αυτό που έχω να πω, το λίγο διάστημα που βρίσκομαι ανάμεσα σ'εσάς τους φίλους και συνοδοιπόρους bloggers, είναι πως με γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, πως ακόμα και μέσα από τα άψυχα κουμπάκια και τις παγωμένες οθόνες, όλοι σχεδόν αφήνετε να ξετυλιχτεί η μεγαλοπρέπεια του ερασιτέχνη που ότι κάνει το κάνει με πάθος.. και αισθάνομαι τυχερός που σας γνωρίζω.

D.Angel είπε...

Καλέ μου ΑΕΤΕ αμοιβαία τα αισθήματα και τα συναισθήματα!!!Καλή σου εβδομάδα

Unknown είπε...

posa grammata gtafoume ston eauto mas mesa sto mialo mas..pisteuw de einai thema poso agapas ton eauto s.einai thema t ''egw''.k sinithws grafeis grammata ston eauto s otan to egw s de iperisxiei.polloi filosofoi analisan t egw.me to nitse na nai korifaios tou iperegw.k pali de pisteuw pws ine thema filosofwn.einai thema viwmatwn k anthrwpou.
wraio keimeno.alithino
xeretismous

Τάσος είπε...

@Vereggaria: Σ'ευχαριστώ.. Καλή σου μέρα..

El Corazon είπε...

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που έχουν
αυτό που προσπαθείς..αγάπη προς τον εαυτό τους!!
Αν καταφέρεις να κοιτάξεις
τον καθρέφτη σου ,το πρωί που θα
ξυπνήσεις και πεις φτου σου αγόρι μου είσαι κούκλας..
Τότε θα έχεις καταφέρει πολλά :)
Πολύ όμορφη κατάθεση ψυχής ..
όσοι έχουν μάτια μπορούν να δούν πολλά!!

Καλο βράδυ

El Corazon είπε...

κούκλος * Συγνώμη ..

Τάσος είπε...

@El Corazon : Τον εαυτό μου, όπως σωστά λες, προσπαθώ να τον αγαπήσω κερδίζοντας τον, αποκτώντας την εμπιστοσύνη του γιατί έτσι -πιστεύω- πως θα μάθουμε να αγαπάμε τους γύρω μας με την ίδια δύναμη, κάνοντάς τους κι εκείνους με τη σειρά τους, να μας αγαπήσουν. Σ' ευχαριστώ πολύ.. και μη ζητάς για τέτοια, συγνώμη.. τα λάθη, καμμιά φορά, μας ομορφαίνουν.

korinoskilo είπε...

βλεπω δεν ειχα αφησει σχολιο τοτε που το διαβασα .......
θα αφησω τωρα :))

μου εκανε τρομερη εντυπωση ..... ειναι απο τα πιο εξυπνα και αληθινα κειμενα που εχω διαβασει :))))

fotini είπε...

μ αρεσει η οπτικη σου φίλε μου!!
αν δεν βαρεθεις, ρίξε μια ματια:
http://fotiniwords.blogspot.com/2008/12/blog-post_19.html
καλο σαββατοκυριακο να χεις εσυ κ ο εαυτος σου!

Τάσος είπε...

@korinoskilo : Με κολακεύεις, σ' ευχαριστώ.. Όσο για τα αληθινά, δυστυχώς ή ευτυχώς, κι αν έχω γράψει... Λίγη υπομονή. Καλό σου απόγευμα.

Τάσος είπε...

@fotini: Σ' ευχαριστώ.. Εϊδα την ανάρτησή σου.Είσαι ανοιχτό βιβλίο.. Κι εσεις, καλό Σαββατοκύριακο να'χετε..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ο εσαεί άγνωστος.
Μεχρι να "φύγουμε" καθημερινά θα ανακαλύπτουμε πτυχές του που δε φανταζόμασταν. Απλά, εξαρτάται από τις καταστάσεις που περνάμε στις διάφορες φάσεις της ζωής μας.

Ούτε κατάλαβα πώς έφτασα και πολύ το χάρηκα, στο φιλόξενο σπιτικό σου ΑΕΤΕ μου.

http://gi97.photobucket.com/groups/l203/EFGD7QU5EQ/fjqgjwhjg-1.gifΚΑΛΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

liza είπε...

ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΠΛΙΝΓΚ ΤΟ [ΑΝ]Κ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.